Aktuel udstilling

  • Resonans

    Resonans betyder egentlig forstærkning af lyd eller genklang. De fem kunstnere, Birgitta Glenmark fra Stockholm og Bente Polano, Lene Elsner, Ole Olesen og Jørn Henrik Olsen her fra Sjælland, har med denne udstilling ønsket, at deres værker skal betragtes som en visualisering af begrebet ’resonans’. Deres værker bliver udtrykt i malerier, grafik og skulpturer.

    De fem kunstnere taler for en daglig dosis af afkobling og langsomhedens ro og fordybelse. Det skyldes ikke en naiv forestilling om, at alle livets gåder kan blive løst, men gennem deres eget omhyggelige, kunstneriske arbejde ønsker de at understøtte et øget fokus på efterklang og refleksion. Deres udstilling skal ses som en fortolkning heraf.

    I Kunstforeningen Køge Bugts bestyrelse er man glade for at kunne fremvise denne spændende udstilling, som, i sin anskueliggørelse og præsentation af værkerne indenfor det overordnede tema, fremviser nogle både unikke og smukke virkemidler, der spiller fint sammen med Portalens smukke galleri.

    Portalens Galleri og Kunstforeningen Køge Bugt kan i øvrigt med den aktuelle udstilling skrive historie, idet det er 25 år siden, at kunstforeningen afholdt sin første udstilling i disse smukke rammer.

Ferniseringen den 29. april var velbesøgt med stor begejstring for den både spændende og smukke udstilling. I forbindelse med den officielle åbning af udstillingen fortalte kunstnerne om deres egne værker og Jørn Henrik Olsen causerede over udstillingens tema “RESONANS”.

Opmærksomheden henledes på at udstillingen slutter den 26. maj og ikke som nævnt på plakaten den 27. maj (Portalen er lukket denne dag).