Næste udstilling

Allan Axelsen i Portalen

Fernisering lørdag den 11. marts 2023 kl. 14-17

Allan Axelsen er født i 1955 og er dermed fra samme generation som ”De unge vilde”, der brød igennem i starten af 1980´erne med en ekspressiv, figurativ og fortællende udtryksform i maleriet. Som kunstner tager Allan Axelsen i sine værker afsæt i såvel kunst- og kulturhistorien som mytologien, for på den måde at få et perspektiv til sine aktuelle, billedmæssige samfundskommentarer. I Kunstforeningen Køge Bugts bestyrelse er man glad for at kunne præsentere denne spændende kunstner i Portalens smukke galleri.

Det er en farvesymfonisk, musisk og sansemættende helhed, der præger Allan Axelsens billedverden. Hvad enten motiverne kredser omkring de solbeskinnede, frodige og historiemættede landskaber eller den jyske vestkysts dramatiske kystlinje, er det begejstringen og lidenskaben, som er i højsædet i Allan Axelsens malerier”.
Citat: Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen

”Farvekraft ad Helvede til”
Allan Axelsen er inspireret af den vestjyske maler, Jens Søndergaard, der var en af Danmarks største ekspressionistiske malere (1895-1957). Med temperament og stor patos lod også han penslen danse over lærredet og fik farverne til at flyde frit. Udtrykket Farvekraft ad Helvede til er lånt fra Søndergaard selv og indkapsler hans syn på kunsten. Her kommer menneskets store følelser i voldsomt spil på lærredet. Farver, følelser og fandenivoldskhed for fuld udblæsning i historiefortællinger er dækkende begreber for oplevelsen af Allan Axelsens værker.