FORGÆNGELIGHED

UDSTILLING I PORTALEN
9. marts til 14. april 2019
Fernisering lørdag den 9. marts 2019 kl. 14 – 17.

FORGÆNGELIGHED står som overskrift på udstillingen i Portalens Galleri, hvor Kunstforeningen Køge Bugt har inviteret følgende kunstnere til at udstille:
Anders Henckel, keramiker
Anita Axelsen Bredsdorff, maleri
Anna Seeberg Braun, maleri/collage
Dorthe Taxbøl, maleri
Holger Bak, maleri
Mette Sandfær, skulptur
Pia Boysen, maleri
Susanne Pedersen, maleri

Kunstnerne giver deres individuelle bud på og forståelse af et af tilværelsens grundvilkår – alting forgår.
I den klassiske allegori er billedet på forgængeligheden en dreng der blæser sæbebobler op. Vi ved, at sekunder efter at boblerne er blæst op, er de bristede.
Forgængeligheden er bundet op på tid. I naturen følger den både en lineær tidslinie og en cyklus, der varierer med timer, dage, årstider og år.
Forgængeligheden i samfund og kulturer har mange udtryk og kan strække sig over århundreder: materielle ting forgår, og kulturer forsvinder. Ligeledes er forgængeligheden for det enkelte individ mangfoldig: den tabte barndom, mistede venskaber og kærlighedsforhold, alderdommens svækkelser og i sidste
ende døden.
Forgængeligheden har således mange udtryk og mange spor af liv – det er denne mangfoldighed, kunstnernes værker afspejler.
Udstillingen præsenteres af en række samtidskunstnere med forskellig baggrund, uddannelse og praksis.
Vi forsøger med denne udstilling at vise vores meget forskellige måder at opfatte FORGÆNGELIGHED på, ved at inddrage og behandle det i forskellige kunstneriske greb.
Kunstnerne har valgt, at værkerne skal være let afkodelige, præget af en vis enkelhed og håber dermed, at det kan give beskueren en umiddelbar oplevelse af FORGÆNGELIGHEDENS mange facetter.

bladnr1252.pdf