Grethe Tranberg

Portalen

22. april – 21. maj 2017

Fernisering lørdag den 22. april kl 14 – 17
Grethe Tranberg fylder 70
en fødselsdag Kunstforeningen Køge Bugt markerer med en udstilling af en række af kunstnerens værker, i Portalens Galleri.
Grethe Tranberg maler fabulerende billeder om dyr og mennesker i et frodigt samspil, der både er dramatisk og ekspressivt, men også i balance.
Her optræder engle med naturlighed i arketypiske tilstande i et moderne koloristisk sprog.
Tranberg er inspireret af middelalderens billedsprog og Toscanas mytologiske væsener med og uden vinger i et frugtbart bakket landskab. Sammen med det naivistiske udtryk og en stærk ekspressiv stil er Tranberg den store fortællerske i sine malerier.
Grethe Tranbergs fantasirigdom blev opøvet allerede i barndommens søndagsskole med de stærkt billedskabende bibelhistorier og siden skolet gennem undervisningen hos Svend Wiig Hansen.
„ Jeg arbejdede i mange år med kunsthåndværk, men maleri og layout kom til at betyde mere og mere for mig. I dag arbejder jeg kun med maleriet og ind imellem skulpturen”,
fortæller kunstneren og fortsætter:
”Under et ophold i Sydfrankrig begyndte farverne at spille en større rolle. Jeg lagde tegning og layout til side og begyndte at male på fuld tid. Senere under et arbejdsforløb i kunstkorridoren Nådada, mødte jeg kunstneren Jeff Ibbo. Han kom til at betyde meget for mit maleri og indførte mig i skulpturens verden.
Maleriet er mit liv. Farve og form betyder alt for mig. Jeg arbejder på, at farven skal leve, være dyb, stoflig, vibrerende og organisk. Formen støtter farven – farven bliver til form, bliver bevægelig – leverer motiv og historie” slutter Grethe Tranberg.