Jyske strøg i Portalen

Den kommende udstilling i Portalens smukke galleri udgøres af kunstnergruppen ”Jyske Strøg”, der består af fire billedkunstnere fra Jylland. Det, der kunstnerisk binder dem sammen er, at de bevæger sig i et ekspressivt koloristisk univers, hvor stoflighed i udtrykket er en fælles platform for de fire kunstnere.

Der er fernisering lørdag den 13. august 2022 kl. 14-17 i Portalens galleri

Hver især arbejder de fire kunstnere med forskellige tematikker, men alle har de maleriet som deres primære udtryksform. Hver for sig har de alle fire medvirket i mange udstillinger rundt om i landet; flere af dem har på nogle tidspunkter udstillet på flere af vores kendte kunstmuser og deltaget i anerkendte censurerede udstillinger. Ved siden af maleriet beskæftiger flere af dem også med andre udtryksformer. Det er således kunstnerisk set en udstilling med en fin og spændende bredde, der åbner efterårssæsonen i Portalens smukke galleri.

Kunstnergruppen Jyske Strøg består af:

Pia Buchholttz. Hvad sker der, når et flygtigt billedsprog ”selfien” transformeres til et mere bestandigt klassisk maleri? Hendes malerier er direkte, stærke og kontrastfyldte i farverne.

Mari Dahl. Vil gerne formidle den langsommelighed, som anvendelse af de gamle hånd-værksmæssige teknikker som oliemalerier og stentryk indebærer.

Bodil Lisbeth Thomsen. Mennesket i naturen spiller en stor rolle i hendes arbejder. Eksperimenterer med maleri, grafik, fotografi og bronzeskulpturer, samt nye materialer.

Michael Bredtved. Opdagelsesrejsende i form og farver m.m. De bedste dage på værkstedet er, når han åbner døren og tænker: ”Gad vide hvad jeg finder på i dag”.

De fire kunstnere har dels mødt hinanden på Aarhus Kunstakademi, dels sidenhen i forskellige kunstneriske sammenhænge. Det har skabt ideen, energien og lysten til at udstille sammen.

Udstillingen, hvortil der er gratis adgang varer til den 10. september.

Åbningstider er torsdag og fredag kl. 14-17; lørdag kl. 13-17

Det viste billede er af Bodil Lisbeth Thomsen