KLIPPERNE

KUNSTNERGRUPPEN ”KLIPPERNE” udgøres af seks kunstnere, som, til trods for at de grundlæggende repræsenterer seks forskellige genrer, udfordrer og inspirerer hinanden gensidigt, for på den måde at sikre, en både individuel og kollektiv udvikling i en kontinuerlig proces.

Gruppen kan lide at skabe fællesudstillinger, som bygger på den enkelte kunstners personlige udtryk, men samtidig opfattes som den helhed, der vil gøre udstillingen spændende at bevæge sig rundt i. De sigter mod en udstilling, som dels overrasker, og dels skaber en symbiose deres værker i mellem.

Der er fernisering lørdag den 12. marts 2022 kl. 14-17 i Portalens Galleri

I deres udstilling i Portalens galleri, arrangeret af Kunstforeningen Køge Bugt, vil detaljerede stilleben møde drømmeagtige landskaber. Stiliserede grafiske landskaber rammer ekspressive portrætter, og finurlige, lette akvareller støder sammen med bronzer af dansende kvinder m.m.

Gruppen består af:

Susan Lüth Hedegaard arbejder på lærred, skifer, plexiglas, collage, samt krukker i stentøj. Den drivende kraft i skabelsen at hendes værker er naturens storhed, formrigdom og det evigt skiftende lys.

Annelise Pio arbejder med rendyrket akvarel. Det er letheden og lyset, der er den drivende kraft i hendes værker, kontraster, store armbevægelser, vildt og voldsomt med vekslende sarte detaljer.

Niels Christensen arbejder med grafiske processer, der udmønter sig i såvel raderinger som linoleumstryk og colografi. Inspirationen findes der, hvor stiliserede landskaber og spændende byrum mødes.

Peter Hesk arbejder overvejende i bronze, men også med tegl, træ, ler, gips og polystorplade. Figurative danseabstraktioner og porte – som overgang fra et sted til et nyt – er nogle af inspirationskilderne.

Anders Ulstrup arbejder med landskabsmotiver fra de nordiske lande, samt portrætter med overvejende udøvende musikere. En grafisk produktion, hovedsagelig bestående af flerfarvede tryk, er også en del af hans værker.

Finn Westergaard arbejder med portrætter, dels som tegninger og dels som oliemaleri. Derudover maler han opstillinger med frugter, landskaber og alverdens dyr.