Langt borte – tæt på

FireShot Capture 92 - - file____Users_linemidtgardjepsen_Downloads_Plakat-Langtbotet

Kunstforeningen Køge Bugt præsenterer udstillingen ”LANGT BORTE – TÆT PÅ” ”En silkevejsfortælling”.

I oktober 2016, steg fem kunstnere på toget i Moskva, for at køre med den Transmongolske Jernbane, ad den gamle ”silkevej” frem mod byen Ordos, i det indre Mongoliet, hvor de var inviteret til at udstille.

De fem særlige passagerer i toget var kunstmalerne Hjördis Haack og Vibeke Glarbo. Billedhuggerne Laila Westergaard og Hans Pauli Olsen – samt filmfotografen Torben Glarbo.

Med sig, som den væsentligste bagage, havde de kufferterne fulde at værker til udstillingen i Ordos – – men også blanke ubeskrevne materialer, som undervejs på den syvtusind kilometer lange togrejse, blev forvandlet til nye værker, af malerier, grafik, film – og starten på en tredive meter lang stenfrise – og så ikke mindst til ”ord”.

Alt sammen beskrivende det næsten uoverskuelige væld af sanseindtryk og den, vel næsten uudtømmelig kilde til vild inspiration for en kunstnersjæl det giver, at passere gennem den ene fremmedartede kultur efter den anden – syv tusind kilometer!

Synsindtryk der kun, ind imellem bliver afbrudt af samovaren med den varme te!

Nu – i 2018 – godt halvandet år efter de fem kunstnere startede rejsen mod Ordos, kan en stor del af deres værker fra turen opleves, når Kunstforeningen Køge Bugt – med Portalens smukke galleri som vært, viser ”Silkevejsfortællingen”!

Der er fernisering på udstillingen lørdag d. 10. februar 2018 fra kl. 14 Og silkevejen kan opleves frem til søndag d. 18. marts

Udstillingen holder – udover ferniseringsdagen – gæstfrit åbent torsdage og fredage 14 – 17; lørdage 13 – 17 og søndage 12 – 15

Erik Jensenius