Resonans

Resonans betyder egentlig forstærkning af lyd eller genklang. De fem kunstnere, Birgitta Glenmark fra Stockholm og Bente Polano, Lene Elsner, Ole Olesen og Jørn Henrik Olsen her fra Sjælland, har med denne udstilling ønsket, at deres værker skal betragtes som en visualisering af begrebet ’resonans’. Deres værker bliver udtrykt i malerier, grafik og skulpturer.

De fem kunstnere taler for en daglig dosis af afkobling og langsomhedens ro og fordybelse. Det skyldes ikke en naiv forestilling om, at alle livets gåder kan blive løst, men gennem deres eget omhyggelige, kunstneriske arbejde ønsker de at understøtte et øget fokus på efterklang og refleksion. Deres udstilling skal ses som en fortolkning heraf.

I Kunstforeningen Køge Bugts bestyrelse er man glade for at kunne fremvise denne spændende udstilling, som, i sin anskueliggørelse og præsentation af værkerne indenfor det overordnede tema, fremviser nogle både unikke og smukke virkemidler, der spiller fint sammen med Portalens smukke galleri.

Portalens Galleri og Kunstforeningen Køge Bugt kan i øvrigt med den aktuelle udstilling skrive historie, idet det er 25 år siden, at kunstforeningen afholdt sin første udstilling i disse smukke rammer.